lørdag den 4. oktober 2014

Indkøb i USA - en lille Guide

Det kan være en omvæltning at komme til USA når det gælder indkøb i supermarkeder. Vi er i Danmark vant til at kunne købe økologiske varer i alle supermarkeder, - til fornuftige priser. De fleste fødevarer i Danmark er ikke beriget med ekstra vitaminer. I Danmark er det nemt at sammenligne forskellige produkters indhold, eftersom at næringsdeklarationerne er per. 100 gr. for alle fødevarer.
I USA er det per portion, dvs. at det kan være 35 gr. 40 gr. osv. Så sammenligning er praktisk talt meget svært, det kræver en del hovedregning.

Jeg har fundet frem til nogle gode steder at handle fødevarer. Der er flere gode supermarkeder og jeg køber forskelligt ind forskellige steder, - for at spare. Nogle steder er varerne meget dyre og andre steder findes de til mere fornuftige priser.
I Californien får du rabat hvis du medbringer dine egne indkøbsposer, så det er altid en god idé! Desuden er engangsplastikposer blevet forbudt i Californien :-)

Det vigtigste er at du kigger på indholdet. De tilsætter vitaminer til højre og til venstre + en masse tilsætningsstoffer. Vær kritisk :-)Wholefoods

Wholefoods

Wholefoods - I den høje prisende
Stort udvalg i økologiske varer, primært økologiske varer. Høj kvalitet grøntsager og frugt. Egen slagter som gerne tilbereder kødet/fisken for dig i butikken.
I større Wholefoods butikker har de en masse tør-varer "in bulk", så man selv kan tage den mængden man vil have. Der er alle typer gryn og mel + lækre nøddeblandinger og sundere "slik" = nødder med chokolade o.lign.
De har en lækker salatbar med blandede salater, + en varm mad, hvor man betaler for vægten. Der har de en lækker vegansk pizza, hvor man kan tage et slice med. De har bla. også knækbrød og Siggi's yoghurt som er en Skyr lignende yogurt uden særligt mange tilsætningsstoffer og sukker.
En super lækker butik, som nok er min overall favorit, men meget dyr.


Sprouts - Middel pris
Også et stort udvalg af økologiske varer, dog også en masse konventionelle. Fine butikker og et udemærket udvalg. Et godt alternativ til Wholefoods, hvis man gerne vil spare lidt penge, da de har mange af de samme produkter.

Trader Joe's

Trader Joe's

Trader Joe's - Middel pris
Stort udvalg af økologiske varer, og primært varer under deres eget brand. De har en super lækker salatblanding med rosenkål og desuden gode produkter som er meget lig Wholefoods', bare lidt billigere. Oftest lidt mindre butikker så udvalget er ikke lige så stort som andre steder.


Ralphs - Middel pris
Udemærket udvalg af økologiske varer, men også rigtigt mange konventionelle varer. Med et Ralphs kort kan man få rigtigt gode rabatter. De sælger økologisk kylling til en overkommelig pris + diverse andre varer. De har et kæmpe udvalg af kager, bagværk o.lign. så hvis man er ude efter det, så er Ralphs et godt sted at købe ind.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar